Inspiră! O vraja meditativă pentru vremuri tensionate

O meditatie ce controlează ce este în puterea ta

Încă din cele mai vechi timpuri au existat perioade de renaștere ale umanității prin schimbarea adusă de evenimente ce afectează spiritul colectiv.
De câteva săptămâni și populația țării noastre se confruntă cu un val de frică, nesiguranță și incertitudine care oprește rutina zilnică așa cum o știam.

Spiritualitatea nu va susține ignorarea lumii materiale, ci îmbinarea armonioasă a vieții interioare cu exteriorul întruchipat în semenii noștri, natura și mediul. Alegerile nu sunt doar ale instituțiilor care ne guvernează ci și ale noastre. Este nevoie de un nivel de înțelepciune, respect față de momentele actuale dar și o abilitate de detașare emoțională față de spaima colectivă.

Propunem astăzi un tip special de meditatie cu elemente puternice din cultura Wicca, care prin revenirea la originile conceptului de vraja, magie, ritual, vom folosi lumânări pentru concentrarea minții asupra unui element bine definit și ne vom apropia de natură prin ierburile și lichidele pe care le adăugăm pe parcurs.

Precum fiecare mare știință ocultă, magia răspunde la nevoia psihologică a omului de a găsi răspunsuri și a vedea mai mult decât îi sunt ochilor dați să vadă. Scopul nostru și a fiecărui cititor care ne pășește pragul virtual ne dorim să fie investiția în stabilitatea emoțională, autocunoaștere și pace mentală.
Pentru că este prima vraja prezentată de echipa Lixivium Arcana, aceasta va avea elemente simple și va deschide pentru cei care se simt aproape de acest concept un nou mod de a își elibera, canaliza și refolosi energia.

Ingrediente

Dificultate ★☆☆☆☆

– O lumânare neagră, nu contează dimensiunea;
– Câteva frunze de busuioc, fie proaspete, fie uscate;
– 3 picături de oțet;
– Un bol care să cuprindă lumânarea;
– Apă.

Instrucțiuni

Complexitate ★★☆☆☆

Întreaga vrajă se bazează pe intenția de a înlătura negativitatea și a avea o atenție mai profundă la pacea care poate fi găsită în interiorul fiecăruia.

Luați lumânarea neagră, o plasați in bol, adăugați apă în recipient, după care răspândiți frunzele de busuioc în apă. Busuiocul este considerat o plantă sacră ce are menirea de a proteja și curața casa, dar și pe cel ce intră în contact cu el.

Aprindeți lumânarea, picurați oțet peste lumânarea aprinsă și concentrați-vă pe toate emoțiile pe care doriți să le eliberați. Priviți flacăra și descărcați toată nesiguranța pe care ați acumulat-o. Lăsați lumânarea să ardă până când ajungeți la un nivel de liniște și încredere în viitor. Prin foc ați pus sentimentele care nu vă mai servesc, iar lumânarea a devenit un conductor pentru acestea în apa din bol.

Aruncați apa și frunzele, iar acum, în momentele în care mai simțiți frică pe același subiect, puteți reaprinde lumânare și să repetați procesul.

Text: Maria-Iulia Iliescu / Illustrații: Đøpɇ Ᵽɨxełs & Artem Beliaikin

A fost potrivit pentru tine?

Impărtășește experiența ta cu restul

Porniți o discuție, lăsând un comentariu în secțiunea de mai jos,
sau capturați momentul prin poze sau stories pe care le vom primi și împărtăși
cu drag pe profilele noastre de social media.

Nu uita să folosești #ARCANELE !

Lasă-ne un Gând

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.