GENESIS – Începe Povestea Arcanelor

Lixivium Arcana Backstory

GENEZĂ sf [Atestare: ODOBESCU, S. III, 624 / Plural: ~ze / Etimologie: fr genèse]
Proces de naștere și de formare a unei ființe sau a unui lucru. Sinonime: naștere, origine. / Ansamblu de fapte, de împrejurări, de elemente care au concurat la formarea unui lucru.

Îmi aduc aminte așa de vivid cum am crescut pe prispa casei bunicilor, într-o zonă undeva lângă Ploiești. O mică așezare dintr-un șir nesfârșit de sate ce i se aseamană, delimitate de câmpurile fermierilor, păduri și căi ferate. O stradă ce străpunge acest conglomerat, e, parcă, cotorul unui ciorchine unde boabele sunt casele celor cunoscuți; unele mai mari, altele mai mici, mai tinere, mai bătrâne, mai îngrijite sau mai lăsate în paragină.

Printre ele este casa bunicilor – o arhitectură interbelică de foarte bun augur cu diverse motive și inserții art nouveau din rigips și beton. Treci de portile înalte și inflorate de fierul forjat (de mâna omului, dar și de timp) ca să fii întampinat de aceasta și Soarele ce pare să locuiască în curtea ei, întinzându-se hectare, spre un orizont infinit, rar mascat de meri, peri, duzi și animalele curții.
Și Luna locuiește în această curte. Cerul clar al nopții, foșnetul vântului printre frunzele copacilor și greierii te fac să înțelegi, noapte de noapte, că însuși Universul stă cu tine la un ceai făcut din plantele ce le-ai găsit așa de ușor prin grădina bunicii. Cu fiecare gură de ceai, cu fiecare inspirație, uiți de tot ce te înconjoară și trăiești un moment cât o viață. Adormi sub cer și ești parte din Univers – veșnicia s-a născut la țară.

Liniștea incomfortabilă pentru societatea în care trăim e dispersată de cocoșul ce îi aduce pe toți cu picioarele pe Pâmânt, ca un veritabil șaman ce le-a ghidat călătoria. Este timpul ca toate rotițele acestui mic univers să funcționeze și să lucreze către un scop comun, și începe: se simte mirosul de pâine pe vatră, se aud trăsurile, copiii ieșiți pe maidan ce aleargă după o minge desumflată, vecinii ce se plimbă din poartă în poartă să schimbe bunuri, planuri și păreri, și aș continua la infinit – un zumzet din interiorul acestui stup de albine ce face sens, pe care-l adori instant, dezarmant, în care vrei să rămâi o viața, o eternitate.

Însă n-am putut…

Sunt un copil de oraș; un băiat de cartier. Crescut cu puțin, visând la multe, sperând la nemurire. Învățat să mă adaptez de artiști hip-hop ce mi-au arătat complexitatea psihicului uman și, în detaliu, lupta cu condiția, în presiunea performanței, așteptărilor și doctrinelor societății moderne. Un uragan ce își schimbă continuu topologia realității în care trăiește până când are să ajungă în punctul în care totul prinde sens – un perfecționist.
Sunt un artist. Un designer autodidact ce a căutat să exprime o profunzime născută de antiteza nativului și a ascendentului. Un Rac născut într-o marți 13, într-o dimineață caniculară de iulie 1993. Un 6 și un 33, în misiunea lui de a lăsa în urma lui o moștenire incontestabilă de timp și oameni, menită să înțeleagă, să inspire și să schimbe.

Leul din mine m-a dus în locuri în care, privind în spate, puțini oameni ajung; prin hubris și frenezie, mi-a arătat prea devreme mai tot: multinaționale, faimă, bani, influență, baroni locali, găști cât un oraș, și o roialitate fondată de rebeliunea unei generații absolut libere. Cu autoritatea mereu contestabilă, meritocrația mereu un subiect și oportunitatea ca mijloc, am fost rău, după normele lor, și incontrolabil.

Racul din mine m-a ținut etic. M-a făcut să ma gândesc continuu la țeluri mai mari, la imagini de ansamblu și m-a menținut empatic. Mi-a spus că și băieții plâng. Mi-a dat motive să ma bucur de fiecare detaliu din viață, să înțeleg traseul meu, să accept și să iubesc parcursul.
Dacă Leul mi-a arătat cum să fiu înaintea tuturor înainte să realizeze, Racul m-a învățaț cum să îi trag după mine. Cunosc loialitate incontestabilă, dragostea necondiționată și mă învață constant profunzimea unei lumi unde totul este subiectiv și nuanțat.
M-a ținut departe de exces. M-a ținut uman; un prieten, un suflet. M-a educat și m-a învățat să ofer mai mult decât primesc. M-a călit cu burnout, ani de depresie, luni de agorafobie, și o melancolie ce se simte ca acasă.

Încă sunt pe drum. Încă alerg să las în urma mea mai mult decât povești. Uneori mă opresc. Închid ochii, inspir, las zgomotul să dispară și mă întorc pe prispa bunicilor – acest Palat al Minții unde totul era simplu.

GENESIS

În drumul meu pentru a îmi găsi scopul și liniștea, în mod constant mi-a atras atenția lumea fascinantă a ocultismului/ezotericului – o lume vastă, plină de secrete și substraturi ce, în aceeași misiune de a descoperi secretele lumii, vine cu promisiunea unei liniști sufletești și a unui echilibru.

Urmând firul spiritualității și al culturalizării, am ignorat constant tabuul asociat acestei lumi din necunoștința maselor sau preconcepțiilor propagate de religii și/sau superstiții. Treptat am învățat despre beneficiile meditației, forța atracției, psihologia culorilor, zodiacului și tarotului, beneficiile plantelor și a medicinei holistice tratată cu înțelepciune, despre karma, energie, armonie și scop.

Am fost absorbit. Complet. Ocultismul mi-a devenit acest coping mechanism ce m-a deconectat ocazional de la realitatea blocurilor gri și a orașului aflat într-o continua fugă către ceva ce uneori nu pot înțelege, dar și micul meu secret – acel detaliu din viața mea ce la nivel meditativ și psihologic m-a ajutat să fac față societății moderne și presiunii acesteia; fiecare baie fierbinte, printre lavandă, jazz și săruri de baie, de la sfârșitul zilei m-a repornit și pregătit pentru încă o zi de 120%.

Inspirația inițială

Lixivium Arcana, ca personalitate, este inspirat masiv de wicca (un termen umbrelă pentru aceste practici, deseori asociat cu holistica, vrăjitoria, păgânismul și natura), datorită comprehensiunii generate de aceasta prin recenta popularizare în societatea modernă.

Wicca, privită ca un concept, este o renunțare la ego, prin spiritualitate și armonie cu natura. Privită ca o practică, este o cale absolut subiectivă către spiritualitatea personalizată a fiecărui individ – opusul unei religii, dacă nu rănim prea mult prin exprimare.
Aceasta se află la baza conceptului modern de ocultism și este o inspirație constantă pentru manifestări artistice de toate felurile (de la Harry Potter, până la The Witcher, vlog-uri supernaturale de pe BuzzFeed și așa mai departe).

Ca estetică și ca ambiție, Lixivium Arcana este inspirat de către apothecary-urile franceze și anglicane. Ca adevărate opere de artă și magie, ne-au fascinat până la ultima moleculă din corp și ne-au lăsat profund îndrăgostiți de acestea. Rafturi de plante categorizate după efecte, praful de pe sutele de sticlute de uleiuri esențiale, biblioteci ticsite de cărți frumos legate ce ascund arcanele fiecărui produs din magazin, vitrine panoramice pentru boemul ce contemplează viața… of, un deliciu; o poezie.

Deși aduse mai mult sau mai puțin la actualitate, aceastea sunt inspirațiile ce fac din Lixivium Arcana o prezentă ce s-a lăsat mult prea mult așteptată.

Scopul nostru

Scopul Lixivium Arcana este de a face accesibilă această lume magică publicului larg, întro manieră cât mai apropiată de original, prin tehnici și abordări moderne. Ne recomandăm drept un magazin de hobby ce dorește să pună la dispoziția dumneavoastră toate uneltele și informațiile necesare croirii propriului drum către liniștea și echilibrul către care țintiți.

Lixivium Arcana își dorește să fie, în primul rând, o enciclopedie de informații verificate și prezentate cu sens. Astfel, împreună, în Tavernă, o să învătăm despre tarot, astrologie, cristale, meditație, și multe altele. O să descoperim asocierile dintre culori, zodii și elemente ale naturii și o să dezbatem concepte. Vom face schimb de rețete, de ritualuri și practici generale, dar și de corelări științifice.

De asemenea, îți suntem alături în călătoria ta punându-ne la dispoziție skill-urile de divinare, sub forma serviciiloretalări de tarot, interpretări de astrogramă, analize numerologice, și multe altele, pentru a avea un ghid în explorarea de zi cu zi, dar și produse ce te vor asista în practica ta.
Pornind de la diverse uleiuri, precum uleiurile esențiale naturale, și lumânări parfumate și de ritual, corelate cu energia și scopul ce îl reprezintă fiecare, până la săruri de baie, cristale și ierburi, dar și seturi de cărți de tarot și accesorii pentru toate cele menționate.

Viitorul

Viitorul apropriat se focusează pe completarea unui catalog vast de articole hobby, crafts și ezoterice, alături de serviciile existente și în continuă populare.

Deși Lixivium Arcana este un brand online, sub forma unui magazin și a unei comunități online, dorința noastră este ca, cu trecerea timpului, să ne apropiem cât mai mult de visul de a deveni primul apothecary românesc, transformând inspirația noastră în realitate.

Viitorul ce îl dorim pentru Lixivium Arcana este sub forma unei cafenele, dublând ca social hub și magazin de hobby, în care comunitatea să se poată întâlni, socializa și relaxa într-un mediu autentic, liber și distractiv. O ambiție ce sperăm să o îndeplinim prin persistență și evoluție constantă.

Acesta este catarsisul meu și sunt extraordinar de entuziasmat să parcurgem această călătorie împreună.

Cu o echipă ce se mărește constant, sperăm să reușim tot ce ne-am propus, oferind comunității nu mai puțin decât ce merită să primească: o altfel de afacere, orientată spre oameni și dezvoltarea intereselor lor.

Text: Cătălin-Robert Drăgoiu / Illustrații: Đøpɇ Ᵽɨxełs & Pexels

GENESIS 1.0.0

Acest articol este un Arcană Majoră și dă startul unui șir mai lung de actualizări, supranumite GENESIS.
Lixivium Arcana folosește versionarea semantică pentru a ține evidența progresului, într-o categorie specială a Tavernei numită DEV.Log.
În viitor articolele de genul acesta vor prezenta actualizări ale brand-ului sub forma unui changelog.

Lasă-ne un Gând

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.