Politică de Confidențialitate

Ultima actualizare:
Marți, 19 Iunie 2018

I. Politica prelucrării datelor cu caracter personal

Lixivium Arcana, pseudonim al activității persoanei fizice autorizate Drăgoiu Cătălin Robert, în calitate de autor, proprietar și administrator al site-ului web arcanele.ro, respectă caracterul privat și securitatea prelucrării datelor cu caracter personal al fiecărei persoane care accesează site-ul web în vederea efectuării de comenzi online sau doar informațional. De asemenea aceasta declarație se extinde și serviciilor externe ce se află sub administrarea acestuia, precum paginile de social media și API-urile acestora (în limita libertății oferite de platforme).

În conformitate cu dispozițiile Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date și ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private, Lixivium Arcana are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile prezentate mai jos, datele personale care ne sunt furnizate.

Lixivium Arcana se obliga să păstreze confidențialitatea datelor personale furnizate prin intermediul site-ului arcanele.ro, asa cum prevăd dispozițiile legii 677/2001 cu modificările ulterioare privind protecția datelor personale.

În conformitate cu dispozițiile Legii nr. 677/2001, persoanele înregistrate, în calitate de persoane vizate, au următoarele drepturi:

  • Dreptul la informare (art.12);
  • Dreptul de acces la date cu caracter personal (art.13);
  • Dreptul de intervenție asupra datelor cu caracter personal (art.14);
  • Dreptul de opoziție (art.15);
  • Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale (art.17);
  • Dreptul de a se adresa justiției (art.18).

Orice informație furnizata de dumneavoastră va fi considerata și va reprezenta consimțământul dumneavoastră expres ca datele dumneavoastră personale să fie folosite de Lixivium Arcana în conformitate cu scopurile menționate mai jos.

Dacă doriți ca datele dumneavoastră personale să fie actualizate sau scoase din baza de date, ori aveți întrebări legate de confidențialitatea datelor, ne puteți contacta / notifica oricând utilizând datele de contact existente pe site (mai exact pe pagina de contact).

Dacă nu doriți ca datele dumneavoastră să fie colectate, va rugam sa nu ni le furnizați (badum-tss).

II. Scopul colectării datelor

  • oferirea serviciilor solicitate de dumneavoastră;
  • pentru a vă confirma serviciile pe care le-ați comandat în sistem on-line și a va furniza informații suplimentare cu privire la acestea;
  • transmiterii de oferte, mesaje publicitare și de marketing (opțional);
  • pentru activități specifice departamentului Resurse Umane, în situația în care sunteți interesați să faceți parte din echipa Lixivium Arcana, și ați trimis un CV, către departamentul Resurse Umane, prin intermediul site-ului;
  • pentru activități specifice departamentului Relații cu Publicul, în situația în care sunteți interesați de informații specifice și ați folosit formularul de contact prezent pe website;
  • pentru analiza obiectivă a traficului pe site-ul mai sus specificat prin servicii precum Google Analytics (opțional).
Lixivium Arcana nu va dezvălui unei terțe parți niciuna dintre datele dumneavoastră (informații personale sau informații opționale) fără acordul dumneavoastră, cu excepția cazului în care avem convingerea, de buna credință, că legislația ne impune acest lucru (deși ducem o luptă convinsă pentru libertatea și anonimitatea online) sau că acest lucru este necesar pentru protejarea drepturilor sau a proprietății societății noastre.

III. Securitatea datelor colectate și procesate

Lixivium Arcana utilizează metode și tehnologii de securitate avansate, împreună cu politici stricte aplicate colaboratorilor și executanților procedurilor de lucru, incluzând audit-ul periodic pentru a proteja datele cu caracter personal, colectate și procesate conform prevederilor legale în vigoare.

Echipamentul de tip server pe care este găzduit site-ul web prin intermediul căruia colectam date cu caracter personal este închiriat printr-o subscripție anuală de la firma Hostico (Awesome Projects SRL) și este protejat atât la accesul fizic cat și la accesul de la distanta (limitat), fiind instalat într-un centru de date și supus periodic unui audit de securitate (declarația Hostico).

Depunem toate eforturile rezonabile, justificate comercial pentru a vă proteja datele cu caracter personal colectate, analizam noile tehnologii în domeniu și, atunci și dacă este cazul, le aplicam în vederea upgrade-ului sistemelor noastre de securitate și/sau a tehnologiei software.

Departamentul tehnic proprietar face periodic adaosuri de securitate pentru jumătatea ce nu depinde de proprietarul sistemului de tip server. Astfel menționăm câteva dintre deciziile de securitate pentru care am optat independent:

IV. Verificare și/sau Ștergere Date Personale Colectate

Fiecare utilizator ce a intrat în contact cu site-ul Arcanele.ro / Lixivium Arcana, are dreptul deplin de a vizualiza și/sau de a solicita ștergerea datelor colectate urmând următorii pași:

  1. Accesați pagina Despre / Contactează-ne;
  2. Completați numele, prenumele și email-ul beneficiarului datelor personale;
  3. Selectați departamentul Tehnic, ca destinatar al mesajului;
  4. Dezvoltați în câmpul „Mesajul dumneavoastră” subiectul exportării datelor personale.

Mesajul dumneavoastră este trimis departamentului tehnic ce înaintează o cerere de export a datelor pe email-ul specificat. Odată confirmată această cerere, datele personale colectate sunt prezentate sub forma unui fișier .html într-un mail următor.

Procesul de eliminare a tuturor datelor personale este similar.

V. Utilizare cookie-uri

Informațiile prezentate în continuare au scopul de a aduce la cunoștință utilizatorului mai multe detalii despre plasarea, utilizarea și administrarea cookie-urilor utilizate de site-ul arcanele.ro.

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare și servicii adaptate nevoilor și interesului fiecăruia.

Aceste cookie-uri pot proveni de la următorii terți: Adwords, Doubleclick.net, Google Analytics, Google.com, Facebook.com. Lista completa de cookie-uri de la terți poate fi consultata mai jos, în secțiunea Third party cookies.

Cookie-urile au rolul de a facilita accesul și livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setări (limba, țara, prețuri afișate în moneda națională, etc.).

Cookie-urile, pe baza informațiilor pe care le aduna despre utilizatori, îi ajuta pe deținătorii de site-uri sa își eficientizeze produsul astfel încât acesta sa fie cat mai ușor accesat de către utilizatori, de asemenea cresc gradul de eficienta a publicității online și nu în ultimul rând pot permite aplicațiilor multimedia sau de alt tip de pe alte site-uri sa fie incluse într-un anumit sote pentru a face navigarea mai utilă.

Cum sunt folosite cookie-urile de către acest site?

O vizita pe acest site poate plasa cookie-uri în scopuri de:

  • Cookie-uri de performanta a site-ului;
  • Cookie-uri de analiză a vizitatorilor;
  • Cookie-uri pentru geo-targetting;
  • Cookie-uri de înregistrare,
  • Cookie-uri de publicitate;
  • Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate.

Aceste cookie-uri pot proveni de la terți.

Cookie-uri de performanță

Acest tip de cookie retine preferințele utilizatorului pe acest site, așa încât nu mai este nevoie de setarea lor la fiecare vizitare a site-ului. Spre exemplu: setările volumului pentru video player, viteza de video streaming cu care este compatibil browserul și multe altele.

Cookie-uri pentru analiza vizitatorilor

De fiecare data când un utilizator vizitează acest site softul de analytics furnizat de o terță parte generează un cookie de analiză a utilizatorului. Acest cookie ne spune dacă ați mai vizitat acest site până acum. Browserul ne va spune dacă aveți acest cookie, iar dacă nu, vom genera unul. Acesta permite monitorizarea utilizatorilor unici care ne vizitează si cat de des o fac. Atât timp cat nu sunteți înregistrat pe acest site, acest cookie nu poate fi folosit pentru a identifica persoanele fizice, ele sunt folosite doar în scop statistic. Dacă sunteți înregistrat putem ști, de asemenea, detaliile pe care ni le-ați furnizat de bună voie, cum ar fi adresa de e-mail și username-ul – acestea fiind supuse confidențialității și prevederilor din Termeni și Condiții, Politica de confidențialitate (pagina curentă), precum și prevederilor legislației în vigoare cu privire la protejarea datelor cu caracter personal.

Cookie-uri pentru geo-targetting

Aceste cookie-uri sunt utilizate de către un soft (WordPress + WooCommerce) care stabilește din ce țară proveniți. Este complet anonim și este folosit doar pentru a auto-completa, inițial, adresa în formularul de plasare al comenzilor.

Cookie-uri pentru inregistrare

Atunci când vă înregistrați pe acest site, generam un cookie care ne anunță dacă sunteți înregistrat sau nu. Serverele noastre folosesc aceste cookie-uri pentru a ne arăta contul cu care sunteți înregistrat și dacă aveți permisiunea pentru un serviciu anume. De asemenea, ne permite sa asociem orice comentariu pe care îl postați pe site-ul nostru cu username-ul dvs. Dacă nu ați selectat „păstrează-mă înregistrat”, acest cookie se va șterge automat când veți închide browserul sau calculatorul.

Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate

O mare parte din publicitatea pe care o găsiți pe acest site aparține terțelor parți. Unele dintre aceste parți folosesc propriile cookie-uri anonime pentru a analiza cat de multe persoane au fost expuse unui mesaj publicitar, sau pentru a vedea cate persoane au fost expuse de mai multe ori la aceeași reclamă. Companiile care generează aceste cookie-uri au propriile politici de confidențialitate, iar acest site nu are acces pentru a citi sau scrie aceste cookie-uri. Cookie-urile celor terțe parți pot fi folosite pentru a va arata publicitatea targetată și pe alte site-uri, bazându-se pe navigarea dvs. pe acest site.

Alte cookie-uri ale terțelor parți

Pe unele pagini, terții pot seta propriile cookie-uri anonime, în scopul de a urmări succesul unei aplicații, sau pentru a customiza o aplicație. Datorita modului de utilizare, acest site nu poate accesa aceste cookie-uri, la fel cum terțele parți nu pot accesa cookie-urile deținute de acest site. De exemplu, când distribuiți un articol folosind butonul pentru rețelele sociale aflat pe acest site, acea rețea sociala va înregistra activitatea dvs.

First party cookies

  • wc_cart_hash_#
  • wc_fragments_#
  • wordpress_test_cookie
  • __cfduid
  • CookieConsent

Third party cookies

  • _ga
  • _gat
  • _git
  • collect
  • ads/ga-audiences
  • GPS
  • VISITOR_INFO1_LIVE
  • YSC

VI. Opt-out, Do-not-track & Cookie Disable

În continuare vă prezentăm metode universale pentru a renunța la diverse opțiuni prezentate pe această pagină (precum cookies, tracking, etc.) în funcție de browser. Precizăm faptul că aceste setări, fiind prezente la nivel de browser, afectează toate site-urile web, nu doar domeniul arcanele.ro.

Dezabonare colectări specifice

Aplicabil doar domeniului arcanele.ro

Dezabonare colectări generale

Aplicabil tuturor domeniilor web

VII. Definiții

Date cu caracter personal: Orice informații referitoare la o persoană fizica identificata sau identificabilă; o persoană identificabilă este acea persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în mod particular prin referire la un număr de identificare ori la unul sau la mai multi factori specifici identității sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale.

Prelucrarea datelor cu caracter personal: Orice operațiune sau set de operațiuni care se efectuează asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, înregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvăluirea către terți prin transmitere, diseminare sau în orice alt mod, alăturarea ori combinarea, blocarea, ștergerea sau distrugerea.

Stocarea: Păstrarea pe orice fel de suport a datelor cu caracter personal culese.

Operator: Orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritățile publice, instituțiile și structurile teritoriale ale acestora, care stabilește scopul și mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal.